Daniel Meurois

Un site în limba română dedicat operei lui Daniel Meurois este în construcție.
În așteptarea publicării acestuia, această pagină prezintă lucrările sale.

Un adevărat explorator al noilor câmpuri ale conștiinței, Daniel Meurois ne invită constant să aruncăm o privire diferită la multidimensionalitatea universului nostru …
și desigur, nouă înșine, în căutarea identității noastre. Cu toate acestea, în spatele filosofului îndrăzneț și a profesorului se ascunde și un scriitor autentic, preocupat de frumusețea limbii… pentru a traduce frumusețea trăirilor. Este scriitorul la fel de mult ca și gânditorul și misticul pe care acest site ne cheamă să descoperim.
Cu siguranță nu este fără motiv că multe dintre cărțile sale au devenit rapid best seller-uri pe plan international. Opera literară a lui Daniel Meurois este impresionantă, variată, dar întotdeauna ieșită din comun și inovatoare.

Descoperă autorul
BIOGRAFIE

 Absolvent al Universității de Litere din Lille, Franța, Daniel Meurois este autorul a treizeci și opt de cărți care s-au bucurat de un mare succes la nivel mondial din 1980. Este renumit pentru lucrările sale, care sunt mărturii reale care se referă, printre altele, la aventura conștiinței umane, multidimensionalitatea lumilor și concepția holografică a universului.

Câteva milioane de cititori, 100 de traduceri în 17 limbi… și multe alte proiecte…
Născut în Franța în 1950, Daniel Meurois a marcat fără îndoială lumea spiritualității și a gândirii metafizice contemporane de patruzeci de ani. Într-adevăr, de la prima sa carte publicată în 1980 sub numele de autor de Daniel Meurois, el continuă să fie prezent în întreaga lume atât prin numărul mare de traduceri ale căror lucrări sunt subiect, cât și prin sutele de conferințe . Un adevărat explorator al noilor câmpuri ale conștiinței, el ne invită constant să aruncăm o privire diferită asupra multidimensionalității universului nostru… și, desigur, asupra noastră, în căutarea identității noastre.
Cu toate acestea, în spatele filosofului îndrăzneț și a învățătorului se ascunde și un scriitor autentic, preocupat de frumusețea limbii… pentru a traduce frumusețea trăirilor. Este scriitorul la fel de mult ca gânditorul și misticul pe care acest site ne invită să-l descoperim.

Cu siguranță, nu este fără motiv că multe dintre cărțile sale au devenit rapid bestselleruri internaționale. Opera literară a lui Daniel Meurois este într-adevăr impresionantă, variată, uneori derutează, dar întotdeauna neobișnuită și inovatoare. Cu toate acestea, poezia și subtilitatea paginilor sale atestă o eficiență care nu poate fi negată făcându-l pionierul unei noi conștiințe fără bariere, o conștiință care dezvăluie vastitatea spiritului uman în căutarea Divinului. Revenind la magia scrisului, știați că Daniel Meurois își scrie cărțile aproape dintr-o singură versiune, cu penița de pană, așa cum se făcea în trecut și practic fără ștergeri ? Un fenomen de acest fel rar, astăzi …

Dar, surprinzător, dacă actul de scriere pare să vină direct din trecut, textele și conceptele discutate în cărțile sale sunt, cât despre ele, în fruntea timpului nostru. Așa se face că, prin recunoașterea unei multitudini de cititori care se exprimă prin întreaga lume, scrierile lui Daniel Meurois aduc întotdeauna o transformare radicală invitând pe toți să privească infinit mai departe decât orizontul deseori confortabil și limitativ al existenței proprii. Un semn de forță și impact… Semnificativ de asemenea, cele 38 de cărți scrise de Daniel Meurois de aproape patruzeci de ani sunt încă disponibile astăzi în librării. Reeditări după reeditări, le citim, le recitim, le descoperim și nivelurile lor multiple de învățături și informații.
Fiecare găsește hrană pentru pace și înțelegere. De asemenea, este de remarcat faptul că întreaga activitate a lui Daniel Meurois a câștigat loialitatea unei audiențe extrem de diverse, formată atât din mulți bărbați cât și femei, academicieni cât și muncitori, tineri cât și persoane în vârstă.

De ce? Pentru că experiența de viață extraordinară care constituie materialul său generează o gândire revigorantă care propulsează cititorul dincolo de dogme și idei gata făcute. Într-adevăr, întreaga lucrare este liberă de orice afiliere filozofică și religioasă. Chiar dacă le respectă, opera sa denunță uneori incoerențele și spulberă constant formele de condiționare mentală. Fără îndoială acesta este motivul pentru care nici cele mai vechi cărți ale lui Daniel Meurois nu au îmbătrânit și sunt solicitate constant de publicul care percepe calitatea actuală și vizionară. Frăția eseniană și învățăturile ascunse ale Christului, lumea Shamballei, supraviețuirea sufletului, procesul încarnării, Misterele Egiptului, pluralitatea lumilor, constituția subtilă a corpului uman, nașterea supra-conștiinței… acestea sunt unele dintre temele majore care sunt abordate. Un lucru este sigur: de la prima sa carte până la ultima, Daniel Meurois nu încetează niciodată să surprindă. Descoperirile sale la marginea unui univers multidimensional, mărturiile sale vii despre originile și viitorul umanității noastre, rigoarea călătoriei sale și finețea abordării, îl fac cu siguranță un gânditor și un scriitor de referință.
Mai mult decât oricând, opera ilustrează excepțional această minunată frază a lui Teilhard de Chardin: „Pe scara cosmicului, numai fantasticul are șanse să fie adevărat”.
Așa se face că Daniel Meurois, filozoful la fel de mult ca scriitorul, nu încetează niciodată să-l re-lege pe om de propria sa măreție și de Univers, pentru că, pentru el, fenomenul uman nu poate fi măsurat în cele din urmă decât în fața Cosmosului.

REGISTRELE AKASHICE DESCOPERIREA SENSULUI TIMPULUI...

Călătoria în Timp este cu siguranță unul dintre cele mai vechi vise alimentate de umanitatea noastră. De la povești imaginare la speculații științifice nebunești sau avangardiste, au existat întotdeauna ființe fascinate de explorarea spațiului-timp. În mod surprinzător, era noastră, care totuși pretinde un raționalism puternic, nu își întoarce privirea nici de la o asemenea căutare. Într-adevăr, în marja literaturii, cele mai avansate cercetări în fizica cuantică par să permită acum o abordare a dimensiunii temporale atât de revoluționară încât vechile speranțe sunt mai mult ca
niciodată reînviate.

Dacă eu însumi am fost interesat de subiect, cu siguranță nu este vorba de abordarea și cunoasterea unui om de știință. Abordarea mea a fost pur și simplu cea a unui experimentator… la început, involuntar, trebuie să spun. Din acest motiv mă exprim, prin urmare, prin aceste rânduri, fiindcă, deși calculele matematice sunt ermetice pentru mine, pot depune mărturie pentru un fenomen care este cel puțin tulburător în inima propriei mele vieți. Fără să intru în detaliile călătoriei mele personale din ultimii treizeci și cinci de ani, să spunem că am descoperit treptat o metodă de investigare a ceea ce se numește în mod clasic trecutul. Foarte departe de „mașinile timpului”, instrumentul meu de lucru se bazează doar pe o modificare radicală a stării mele de conștiință. Pentru a fi mai explicit, iată în câteva cuvinte cum mi se prezintă fenomenul sau mai degrabă modul în care abordez explorarea Timpului.

Pentru înțelege mai bine, în primul rând este necesar să pornim de la postulatul conform căruia ființa umană este înzestrată cu un suflet, care are capacitatea naturală de a se extrage din corpul său fizic și de a trăi o viață independentă într-un alt spațiu vibrator.

În ceea ce mă privește, cunoașterea și practica controlată a acestei extrageri a conștiinței mele din veșmântul său trupesc sunt cele care constituie poarta de acces privilegiat către posibilele plonjări în spațiu-timp. De fapt, doar atunci când corpul energetic al sufletului meu s-a desprins de bună voie de învelișul său fizic, mă aflu într-o stare de conștiință favorabila luării în considerare efectuării unei călătorii în interiorul a ceea ce orientalii numesc Registrele akashice. Pot vorbi despre asta ca de o stare aproape totală de vid, în afara faptului că „ceva” în mine – care nu ține de voință, ci este ca un apel încrezător – se conectează cu o perioadă foarte precisă a Istoriei noastre sau cu o ființă anume.
În acest spațiu, pe care l-am crede gol, dar care este de fapt incredibil de plin, atunci simt că conștiința mea încearcă să se ajusteze la o anumită lungime de undă, exact ca atunci când, cu un cursor, încercăm să captăm o frecvență radio sau un canal de televiziune. Când legătura este stabilită, vălul Timpului se deșiră brusc și sufletul meu se topește imediat în trecut… cu condiția să accepte o detașare completă, indiferent de natura realității care i se prezintă.
Este o imersiune totală, deoarece trebuie bine înțeles că, în timpul unei astfel de experiențe de extindere a conștiinței, nu este vorba de a fi pur și simplu spectatorul a câtorva imagini vaporoase, smulse trecutului. Sufletul meu se afla, în inima unei acțiuni ce se desfașoară cu secole sau chiar cu milenii în urmă. Nu asista la un film care ar fi proiectat pe un ecran exterior lui. Dimpotrivă, sufletul meu este bine integrat în acest film, ca și cum ar trăi în timpul lui, cu toate simțurile pe care această viață le presupune: vedere, desigur, dar și auz, atingere, gust și miros. Imposibil, fără îndoială, de a interveni în cursul acțiunii care ne absoarbe.. Cine trăiește un fenomen similar este, prin urmare, complet capturat de scenele descoperite și deseori zguduit de impactul lor.
Trebuie să spun că a fost nevoie de un anumit număr de experiențe de această natură ca să pot înțelege, fără nici o umbra de îndoială, că filmele în care pătrundeam fuseseră înregistrate prin intermediul privirii, deci, de către conștiință, cea a unui bărbat sau a unei femei care a trăit la vremea investigată… posibil, propria mea conștiință, într-o altă existență…
Știu astăzi că, de fiecare dată când sunt chemat să fac o „citire” a trecutului, mă cufund prin urmare, în filmul memorial al unei ființe anume și că, în termeni foarte actuali, am astfel acces la baza sa fundamentală de date, printr-o frecvență vibrațională.
După sute și sute de astfel de experiențe, cred că pot spune acum, că conștiința tuturor indivizilor joacă constant, rolul unui fel de cameră video integrală, a cărei particularitate este păstrarea memoriei absolute și de aceea, formidabilă a tot ceea ce este trăit și chiar experimentat. De asemenea, sunt convins că această memorie va hrăni ceea ce numesc cu îndrăzneală un „hard disk” colectiv incomensurabil și, ca să fiu sincer… divin. Tocmai un astfel de „hard disk”, o Memorie colosală, este ceea ce orientalii numesc Akasha, o adevărată Lumină vie care, potrivit celor mai vechi tradiții ale lor, ar fi elementul principal al universului nostru.
În realitate, memoria, care este natura profundă a acestui element și care dă naștere la ceea ce numim în mod obișnuit Cartea Timpului, este alcătuită din tot atâtea cărți câte ființe vii și gânditoare au existat de-a lungul veacurilor, fiecare memorând și gravând filmul propriei existențe pe placa sensibilă care este Akasha.
Cu toate acestea, atunci când dorim să aprofundăm cercetările în această direcție și când trăim acel „lucru” într-un mod extrem de repetat, nu ne putem limita doar la aceste câteva considerente. Într-adevăr, toate noțiunile relației noastre cu Timpul sunt iremediabil zdruncinate.
Personal, aș spune că, cu cât pătrund mai mult în dimensiunea akashică, cu atât mai mult am convingerea profundă că noua, ca specie care a ajuns într-o fază decisivă a evoluției sale, în curând, nu ne va mai fi posibil să continuăm a concepe Timpul într-un mod liniar, adică împărțit în trecut, prezent și viitor.
Abordarea mea asupra subiectului, având în primul rând o orientare mistică, nu pot vorbi decât despre experiențe interioare intense și nu cuantificabile, care nu sunt luate în considerare de societatea noastră. Cu toate acestea, aș fi foarte surprins dacă puternica convingere, care mă locuiește de multi ani si care, pentru mine, corespunde unei realități tangibile, nu ar ajunge să facă obiectul unei solide argumentari științifice și apoi – de ce nu? – obiectul unui experiment de același tip.

Mă refer în esență, aici, la convingerea simultaneității a tot ceea ce are loc în univers. Cu alte cuvinte, nu mai pot gândi trecerea timpului decât ca o iluzie generată de îngustimea conștiinței noastre. În opinia mea, Timpul ar fi un fel de vis individual și colectiv pus în scenă de o Hyper-conștiință – pe care am putea să o numim Dumnezeu – pentru a juca rolul de instrument în slujba Trezirii noastre. Când mă las învăluit, cuprins de starea de conștiință care mă conduce la scufundarea în Memoria Timpului, mi se pare evident că totul este deja realizat și perfect, în acest Prezent Etern pe care îl numim Eternitate și despre care nu putem avea decât o idee caricaturală. Îmi spun atunci că multitudinea de vieți care sunt ale noastre și de
asemenea, cele la care participăm, seamănă așadar, cu o căutare formativă amețitoare a Conștiinței globale a Universului și că această căutare este instrumentul de extindere a acestei Conștiințe.
Realitatea este că în prezent, din moment ce trebuie să ne exprimăm chiar în inima iluziei, accesul la Arhivele Timpului mi se pare păstrat cu atenție de ceea ce aș numi Prezențe sau Inteligențe, infinit mai aproape de o stare de memorie totală, decât noi.
De ce? În scopuri de protecție, deoarece specia noastră nu are încă maturitatea necesară pentru se confrunta cu o abordare a adevărului care ar arde-o cu… „prea mult Soare”.
În plus, nu mi se pare posibil sau de conceput să scormonesc oricum trecutul, vreau să spun din curiozitate sau, cel puțin, fără o motivație constructivă serioasă. În opinia mea, cred că căutarea Înțelesului Timpului se contopește cu cea a Originii noastre care, ea însăși, se contopește cu Destinația noastră …

Când vom înțelege acest lucru, altfel decât într-un mod intelectual, vom ști că nu ne putem apropia de oceanul Registrelor Akashice decât cu un respect infinit și cu toată dragostea pe care o presupune abordarea Sacrului.
Dacă, în sfârșit, există o revoluție finală, la care trebuie să aspirăm, aceasta este cea care ne va conduce să străpungem secretul spațiului-timp, deoarece în el vom redescoperi percepția infinită a Unității a tot ceea ce este… baza unei adevărate Păci și Integralități. 

  –  cărți  –

Registrele Akashice – …portalul amintirilor eternității

Daniel Meurois

 

Călătoria prin Timp este, fără îndoială, unul dintre cele mai vechi vise nutrite de omenire… Delir și căutare științifică nebunească? Cu siguranță, nu.

De mii de ani, au existat întotdeauna mistici și exploratori ai Invizibilului care au afirmat că au capacitatea de a-și deplasa conștiința prin meandrele Timpului.

Prin această lucrare care ne duce departe de cărările bătute, Daniel Meurois se alătură acestora, adăugând la mărturiile lor propria sa mărturie. Ne vorbește cu precizie, adevăr și simplitate despre experiența personală; ne face să pătrundem în inima acestei uimitoare metode de lucru din care au luat naștere, printre altele, Cartea Secretă a lui Jeshua, Akhenaton Faraonul Soare, sau Testamentul celor Trei Marii…

După mai bine de un sfert de secol de investigații prin Memoria Universului, suma informațiilor și a reflecțiilor pe care ni le oferă aici este cu totul rară și remarcabilă.

Presărată cu anecdote, cu fapte trăite și observații unice, călătoria interioară din REGISTRELE AKASHICE ne duce treptat către cel dintâi atom, la granițele Universului Spiritual, acolo unde Divinitatea se unește cu Materia, acolo unde totul se concepe, se formează, apoi se memorează…

Adevărată cheie pentru apropierea de Portalul Memoriilor Eternității, această carte a lui Daniel Meurois este, fără îndoială, un instrument de creștere, răspunzând celor mai neașteptate întrebări din partea celor care caută să se trezească.

Prin înțelegerea profundă și îndrăzneață a Spațiului-Timp, fiecare va afla atunci că în prezent, inima și spiritul uman, în multidimensionalitatea lor, sunt solicitate mai mult ca niciodată pentru desăvârșirea mai completă.

Labirintul Karmei – Să descifrăm și să ne înțelegem contractul sufletului

Daniel Meurois

 

Cine nu a auzit în zilele noastre de karma, acest bagaj pe care l-am transporta în interiorul nostru, de la o viață la alta, și care ar justifica Reîncarnarea?

Principiul, funcționarea sa și faimoasa noțiune de « contract de suflet », care îl însoțește, rămân totuși neclare pentru mulți dintre noi.

De aceea, prin această carte, Daniel Meurois ne oferă rodul înțelegerii și al experienței sale într-un domeniu în care enigmele și întrebările abundă.

Presărată cu anecdote care fac citirea ei plăcută și instructivă, cartea Labirintul Karmei există și pentru a răspunde celor o mie și una de întrebări, temerilor și suferinței celor care se găsesc neputincioși în fața obstacolelor propriilor vieți… Obstacole sau chiar tragedii care par uneori nesfârșite, nedreptăți care au înfățișarea inexplicabilului, inacceptabilului, cea a bolii sau a capcanelor comportamentale.

 O carte accesibilă tuturor, dar profundă, pentru a descifra mai bine sensul vieții noastre, a ne deplasa și evolua într-o lume în care reperele devin din ce în ce mai rare. O abordare edificatoare și utilă…

Călătorie la Shamballa – un pelerinaj către sine…

Daniel Meurois, Anne Givaudan

 

Mesajul Maeștrilor realizați către umanitate

De mii de ani, Tradițiile din Orient și Occident vorbesc despre un tărâm al ființelor realizate, situat undeva în Himalaya sau în deșertul Gobi.
Pâna acum s-a scris putin despre acest loc de unde se spune că au luat naștere toate marile mișcări spirituale și toate transformările de pe planetă.

Grație practicării proiecției conștiintei – sau călătoriei astrale – A. si D. Meurois-Givaudan au fost chemați să pătrundă în acest “Castel al Graal-ului” al umanității, pe care unii îl numesc Shamballa, Shangri-la, sau Împărăția Părintelui loan. Ceea ce au adus cu ei din această experiență constituie materialul acestei cărți excepționale, care invită cititorul la o surprinzătoare călătorie interioară.
Prin date foarte concrete care abordează în special revenirea lui Christos sau a Maitreya, a pământului gol pe dinăuntru și a civilizațiilor galactice, fiecare va putea extrage din ea elementele unei adevărate treziri a conștiinței, pentru o altă dimensiune a Ființei angajate în cucerirea unei logici solare.
Citită de milioane de persoane, scrisă în zorii uneI ere a mutațiilor, această carte, prin actualitatea sa, constituie în același timp o mărturie vie și un apel urgent la eliberarea Omului în om.

Medicina celor 3 S – Sexualitate, Senzualitate, Spiritualitate…

Daniel Meurois

 

O întâlnire între trup, suflet și spirit

Această carte pornește de la o constatare, asupra căreia ne oprim rar: Spiritul are nevoie de Materie pentru a se revela Sie însuși… Iar Materia pentru oamenii ce suntem, este înainte de toate corpul… în timp ce acest corp, că o vrem sau nu, este fructul sexului. Astfel, Sexualitatea și Spiritualitatea nu ar trebui să se opună sau sa se combată, spre deosebire de ce vedem adesea. Una are nevoie de cealaltă și reciproc, de-a lungul unei scări ce ar putea fi cea a celor 5 simțuri ale noastre, redescoperite în sacralitatea lor. Conceput ca un ghid de experimentare destinat a ne face să creștem, Medicina celor 3 S ne introduce, într-un mod simplu, în disciplina Tantrei, ale cărei Învățături universale ne vin din Noaptea Timpurilor. Fără tabuuri și ipocrizie, practica și înțelepciunea sa transcend toate elementele dualității care ne limitează conștiințele și ne îngreunează societățile. Prin această lucrare novatoare în formă și în fond, Daniel Meurois ne invită de acum la o nouă explorare, dirijată de Senzualitate nobilă, pentru a descoperi o lubire unificatoare și pacificatoare, mereu mai vastă.

Advaita – Eliberarea divinului în sine…

Daniel Meurois

 

Această carte abordează cel mai important subiect care poate exista în viața unui om: recunoașterea Forței care îl locuiește, aceea a unei Lumini minunate.

Scopul său? Calmarea neliniștii noastre, a suferințelor și descoperirea unui spațiu de Pace și Unitate în noi, pe care nimic nu îl poate murdări.

Starea prin care acest Spațiu interior se trăiește poartă numele de Advaita. Dacă Tradițiile afirmă că nu o gustăm decât la capătul unei căi lungi ce duce către Înțelepciune, Daniel Meurois ne vorbește aici într-o manieră diferită și simplă.El plasează căutarea spirituală în cotidianul nostru și face abordarea sa accesibilă tuturor celor care vor sincer să „treacă la o altă viteză” și să renască în ei înșiși…acolo unde sensul Unității se revelează ca o bijuterie.

Instrumentele sale? Bineînțeles multe informații, anecdote și reflexii despre propriile trăiri dar și multe exerciții practice și meditații, la îndemâna fiecăruia.Realizăm că eliberarea divinului din sine e accesibilă și devine scopul evident și inevitabil al tuturor celor care aleg Pacea și Bucuria… în ei înșiși și în lumea noastră.

O carte care unește subtilul cu concretul…

O carte necesară…

Privire din Înalt, Întâlnire cu Fraternitatea Galactică

Daniel Meurois

 

O carte unică a lui Daniel Meurois, care de data asta nu mai relatează din călătoriile sale astrale ci se întâlnește la biroul său cu vizitatori invizibili cu care dialoghează.

Această carte își propune să ne poarte foarte departe… mult mai departe decât am crezut vreodată că am putea ajunge.

Ea relatează un eveniment ieșit din comun trăit zilnic de Daniel Meurois timp de un an. 

Îmbrăcând forma unui îndrăzneț jurnal de bord, paginile sale mărturisesc despre întâlnirea dintre autor și o Prezență invizibilă, mesagera a ceea ce a fost denumit în mod convențional „Fraternitatea Galactică”. Din conversația lor, relatată cu fidelitate, a rezultat această carte captivantă și bogată în informații.

Dând dovadă de înțelepciune, cunoaștere, bun simț și chiar umor, Prezența „nepământeană” se exprimă pe parcursul unui dialog incitant, pentru a lămuri o mulțime de noțiuni care stârnesc adesea confuzie în mințile noastre aflate în căutarea adevărului.

Vom descoperi abordări surprinzătoare ale unor concepte cu totul noi, concepte care ne propulsează la o înălțime cu adevărat diferită, acolo unde propria noastră viață poate căpăta subit o altă semnificație…

În acest fel, ni se deschide o veritabilă poartă inițiatică pentru a înțelege ce este viața pe anumite planete înrudite cu a noastră… Ne regăsim astfel în fața unei evidențe care constituie sursă de inspirație și sprijin în metamorfoza propriilor noastre conștiințe.

O întâlnire cu totul aparte pentru toate acelea și toți aceia care nu se tem să spargă granițele lor interioare…

Apocalipsele lui Ioan

…Între Efes și Patmos… acum două mii de ani

Daniel Meurois

 

În continuarea Cărții secrete a lui Jeshua, această lucrare a lui Daniel Meurois ne invită de această dată să pășim alături de discipolul Ioan de-a lungul vieții sale între Efes și Patmos, în anii care au urmat Crucificării. Un parcurs surprinzător și emoționant despre care scrierile oficiale ne spun puține lucruri, dar care este clarificat aici în mod remarcabil datorită capacității autorului de a explora Memoria akashică.

De aici rezultă această relatare profund inițiatică ce ne face să mergem din Revelație în Revelație, sau altfel spus din Apocalipsă în Apocalipsă, spre descoperirea celor mai tainice Învățături pe care Christul le-a încredințat „discipolului mult iubit” care a fost Ioan.

Făcându-ne să călătorim de la Originile Divinității la Crearea universurilor trecând prin enigma celor numiți „Archontes”, rar s-a întâmplat ca o mărturie a lui Daniel Meurois să fie mai purtătoare de Trezire, mai interpelantă și mai actuală decât cea de față.

Aceasta afirmă că am fi de fapt prizonierii unei bariere spațio-temporale iar Suflul christic universal – care străbate Vremurile și Tradițiile – ar fi cheia eliberatoare care trebuie activată fără întârziere.

Încărcat de memoria lui Ioan, impregnată și ea la rândul său de memoria Mariei, iată așadar un discurs bogat în perle transformatoare. Nestemate a căror Undă de Libertate dă la o parte gratiile în spatele cărora invențiile iluzorii ale omului au încercat mereu să restrângă Divinul.

Cititorii acestei cărți ieșite din comun vor înțelege că a sosit timpul ca paginile sale să fie publicate fără întârziere.

Francisc al Păsărilor – Clara și soarele – Secretul din Assisi

Daniel Meurois

 

Această carte nu este încă o poveste printre multele consacrate lui Francisc din Assisi. Este cu totul altceva. Este o scufundare în sufletul său și în inima misterului care l-a hrănit.

Toți credem, mai mult sau mai puțin, că ne este cunoscută traiectoria orbitoare a acestui om care, după o mie două sute de ani, a vrut să regăsească simplitatea și blândețea lui Christos. Credem că știm… dar ignorăm totuși esențialul: secretul pe care l-a purtat în el și care, dacă ar fi fost dezvăluit, ar fi putut să schimbe fața Occidentului.

Daniel Meurois ne invită să descoperim acest secret și să plonjăm împreună cu el in Memoria timpului. Prin ochii lui Francisc și ai Clarei din Assisi, sora sa de suflet, ne poartă din Italia medievală către Egipt și cavalerii Templieri, acolo unde islamul și creștinismul vorbesc despre aceeași grădină interioară, cea a compasiunii și dragostei pentru tot ceea ce este.

Grație abordării sale diferite, îndrăznețe și emoționante, a veritabilului itinerariu al lui “Poveretto”, Daniel Meurois ne readuce încă o dată la sursa originară a gândirii christice, la esența sa revoluționară, la faptele istorice și la misterele sale care au fost ascunse cu grijă.

Dar, dincolo de toate acestea, învățătura oferită de Francisc al Păsărilor ne va atinge pe toți prin moderintatea mesajului său, acela al căutării unei necesare și posibile uniuni între Spirit și Trup. Răspunzând nevoii noastre de adevăr, ea restituie cu justețe, libertate și tandrețe ceea ce a fost relația incontestabilului cuplu solar format de Francisc și Clara din Assisi.

O mărturie care abordează întrebările noastre de astăzi, o carte care îndrăznește să spună, o privire care străpunge viața… reamintindu-ne totodată frumusețea ei.

Șamanul și Christul – Memorii amerindiene

Daniel Meurois

 

Cu această narațiune ce ne face să penetrăm în fascinanta cultură amerindiană a secolului al 17-lea, Daniel Meurois ne oferă o mărturie ce vorbește inimilor celor ce aspiră la o spiritualitate spontană, deschisă și fără vârstă.

Folosindu-se încă o dată de capacitatea sa naturală de investigare a Memoriei Universului – Akasha – ne invită să-l urmăm de-a lungul parcursului excepțional al unui „șaman vindecător” din regiunea Marilor Lacuri canadiene, într-un timp în care misionarii creștini făceau orice pentru a-și impune credința lor.

Această operă este unică pentru că se situează în punctul de întâlnire dintre două culturi cunoscute a fi ireconciliabile și pentru că relatează experiențe transcedentale într-o natură încă virgină cu imersiuni fuzionale în conștiința animală.

Lupte fratricide, jafuri, epidemii și deportări alternează cu căutarea viziunilor, cu ritualurile de conexiune cu Strămoșii și cu iluminări fulgurante ale conștiinței pentru a construi o învățătură care hrănește sufletul.

Emoționantă și intrigantă, această narațiune ca o frescă, aduce intensitatea unei autentice inițieri propusă întregii noastre societăți aflată în nevoia de regăsire a Sacralității Vieții.

Un imn veritabil dedicat Mamei-Pământ dar și respectului tuturor culturilor, Șamanul și Christul ne indică foarte clar calea salvatoare a unei posibile întoarceri la Sursă.

În civilizația noastră care deabia începe să devină conștientă de rătăcirile sale și de necesitatea de a redescoperi o sacralitate fundamentală fără dogmă sau frontiere, această carte – în legătură directă cu prezentul nostru – este o reală invitație de a se redresa, de a se uimi apoi de a iubi.

Testamentul celor Trei Marii – Trei femei… Trei inițieri

Daniel Meurois

 

Pe coastele franceze ale Mediteranei, în Camargue, se află un sătuc ce poartă numele de „Saintes-Maries-de-la-Mer”. Tradiția spune că Maria-Salomea, Maria-Iacobea și poate chiar Maria-Magdalena, cele mai apropiate discipole ale lui Isus, au poposit acolo după ce au părăsit Galileea, pentru a face cunoscute primele învățături lăsate de Christ.

Despre ce este vorba mai exact? Scufundându-se din nou în profunzimile Registrelor Akashice, Daniel Meurois ne povestește aici amintirea împărțită pe care cele trei discipole apropiate, martori direcți, au lăsat-o în acest loc.

Pe parcursul unui discurs captivant purtat de sufletul Mariei-Salomea, suntem chemați să descoperim ceea ce, în viețile și în inițierile lor, le-a dat atâta forță. Un discurs care dezvăluie pentru noi tainele credinței lor, o credință atât de puternică încât reușește să răspundă, astăzi mai mult ca oricând, la întrebarea noastră fundamentală: Cum să găsim Pacea Inimii?

În apropierea intimă de Învățătorul Isus, prezent în fiecare pagină a acestei opere, ajungem să descoperim… un Isus uman, divin, de necuprins și tulburător de Lumină. Un Isus al cărui discurs uimitor de actual ne duce departe de o spiritualitate dogmatică sau superficială și ne oferă cheile către ascensiunea ființei noastre în aceste vremuri tulburi.

Cei care au fost impresionați de celelalte două cărți, Cartea Secretă a lui Jeshua și Akhenaton Faraonul Soare, vor fi fără îndoială extrem de atinși de Testamentul celor Trei Marii, o mărturie inițiatică majoră în opera lui Daniel Meurois.

Un izvor de apă curată pentru cei însetați de o Cunoaștere autentică.

Akhenaton Faraonul Soare – Memorii egiptene

Daniel Meurois

 

Cine dintre noi nu este fascinat sau intrigat de acest Faraon eretic și beat de Soare, care a fost Akhenaton? Nu este nicio îndoială că această carte, ce îl are ca figură centrală, se detașează de toate cele care i-au fost consacrate până în prezent.

Într-adevăr, scrierea ei nu este fructul unei cercetări bazate pe date arheologice, ci rezultă dintr-o serie de viziuni în ceea ce unii numesc Cartea Timpurilor. Din perspectiva asta este în același timp unică și surprinzătoare.

Autorul – al cărui bestseller îl cunoaștem deja Cartea secretă a lui Jeshua – s-a lăsat ghidat, de-a lungul unei existențe anterioare pentru a redescoperi viața personajului Nagar-Teth, terapeut și instructor apropiat al Faraonului Akhenaton.

Prin ochii săi pătrundem astfel într-o veritabilă și captivantă frescă istorică în care se întâlnesc destine ieșite din comun, punând în scenă ființe pasionale în căutarea lor frenetică a Divinului.

Deși ne transportă în nisipurile Egiptului de acum vreo 3500 de ani „Akhenaton Faraonul Soare” nu este totuși o carte despre trecut. Este o operă intensă și magică ce plonjează adânc în miezul marilor preocupări umane, cele care nu ne părăsesc niciodată, în căutarea identității noastre, a fericirii, a iubirii, de asemenea a infinitei Lumini după care suntem atât de des nostalgici.

Carte revelatoare, carte de foc, carte de actualitate, această mărturie veridică dar care se poate citi cu ușurința unui roman, va ști să îi inspire pe cei care vor să-și lumineze prezentul și să devină adevărați artizani ai lui.

Iată, fără nicio îndoială, una din cărțile majore ale lui Daniel Meurois…

Cartea secretă a lui Jeshua Volumul 1 Anotimpurile trezirii

Daniel Meurois

 

Cartea secretă a lui Jeshua – Viața ascunsă a lui Isus… conform Memoriei Timpului – Anotimpurile Trezirii, volumul 1

Iată o carte de mult așteptată, tradusă și în limba română: restituirea vieții integrale a Christului Isus prin consultarea detaliată a Memoriei akashice…

De-a lungul paginilor, suntem invitați să împărtășim privirea lui Jeshua-Isus asupra primilor săi 30 de ani de viață. Descoperim copilăria sa, în delta Nilului apoi studiile sale la mânăstirea eseniană de la Krmel…până la călătoria ce a durat 17 ani care o să-l conducă în Himalaya… pentru ca în sfârșit să se întoarcă în Egipt și să fie investit de Suflul christic în însăși inima Marii Piramide.

De-a lungul informațiilor și evenimentelor niciodată revelate până acum, îl acompaniem pe Maestru, pas cu pas pe calea emoționantei sale germinări. Un parcurs care îl va conduce, cu ajutoul lui Elohim, la descoperirea amplorii cosmice a Misiunii sale.

Este o carte tulburătoare și revoluționară care va marca inevitabil cu o piatră albă, itinerariul tuturor celor care – în afara bisericilor – resimt necesitatea urgentă de a descoperi natura originală și universală a amprentei Christului pe pământ.
Învățătura sa va stimula nevoia vie de o reală metamorfoză unificatoare.

O carte care anunță sosirea iminentă a unui nou Suflu de Lumină.

Daniel Meurois, autor a peste 40 de cărți, dintre care numeroase bestseller-uri, este scriitorul francofon cel mai citit din 1980 încoace în domeniul căutării spirituale în afara dogmei. Cele 160 de traduceri repartizate în 17 limbi îl înscriu ca pionier al Noii Conștiințe, un martor care explorează cu curaj universul spiritului.

Daniel Meurois trăiește aproape de Quebec, unde continuă fără oprire munca sa de deschidere a inimilor prin opera sa literară unică, seminarii și conferințe.

Cartea secretă a lui Jeshua Volumul 2 Anotimpurile împlinirii

Daniel Meurois

 

Cartea secretă a lui Jeshua Viața ascunsă a lui Isus… conform Memoriei Timpului – Anotimpurile Împlinirii, volumul 2

Iată volumul doi al epopeei inițiatice care restituie ceea ce a fost cu adevărat viața Christului Isus. Fructul a patru ani de muncă fără oprire, această capodoperă unică e gata să ne bulverseze inimile. Scrisă prin privirea Christului însuşi, debutează pe malurile Iordanului şi ne conduce către lacul Tiberiada, prin Galileea, deşertul Iudeei şi Ierusalim. Astfel ni se revelează o percepție privilegiată şi revoluţionară a personalităţii şi Cuvântului Celui care a marcat umanitatea noastră de o manieră de neuitat. Abordând aspectele cele mai intime ale învăţăturii Sale şi aducându-ne în cotidianul Mariei Magdalena, a apostolului Ioan şi a multor altor discipoli acest text major ne invită la un profund proces interior.

Care sunt principiile vindecării instantanee şi mecanismul fundamental al miracolelor? Ce rol au jucat Elohimii în revelația Spiritului pe pământ? Cu ce seamănă cosmosul Sufletului omenesc? Felul în care ne raportăm la divinitate intră inevitabil în schimbare… 

Purtați de o relatare vie, vom fi atinşi de intensitatea şi de numărul mare de detalii culese de autor cu scopul de a ne aduce întotdeauna mai departe către orizonturile luminoase şi libere de orice apartenenţă. De la înmulţirea pâinilor până la misterul crucificării, trecând prin înţelegerea adevăratului rol al lui Iuda, ajungem până la dilatarea conştiinţei. Această mărturie de o tandreţe cutremurătoare o să ne conducă în sfârşit în gândurile Maestrului în timp ce se întoarce spre Himalaya. Un suflu de Pace şi o viziune fără precedent a călătoriei Celui care a încarnat divinul rămânând om în acelaşi timp… o carte pentru a iubi Iubirea… o capodoperă impozantă care va rămâne în timp.

Daniel Meurois, autor a 40 de cărți, dintre care numeroase bestseller-uri, este scriitorul francofon cel mai citit din 1980 încoace în domeniul căutării spirituale în afara dogmei. Cele 160 de traduceri repartizate în 17 limbi îl înscriu ca pionier al Noii Conștiințe, un martor care explorează cu curaj universul spiritului.

Daniel Meurois trăiește aproape de Quebec, unde continuă fără oprire munca sa de deschidere a inimilor prin opera sa literară unică, seminarii și conferințe.